Lista alimentelor

Ce pot totuși să consum în ciuda intoleranței la histamină?

Persoanele care au o reacție de sensibilitate la histamină trebuie să consume, de preferință, alimente proaspete, neprocesate. Alimentele gata preparate, conservele și alimentele congelate sunt păstrate perioade lungi de timp, ceea ce se reflectă în conținutul lor de histamină. În plus, prelucrarea alimentelor și lichidelor poate crește conținutul de histamină. De exemplu, vinul conține o cantitate deosebit de mare de histamină ca urmare a fermentației. Procesul de fermentație aplicat cafelei sau ceaiului poate crește, de asemenea, conținutul de histamină. Produsele afumate, cum sunt salamul, șunca și peștele afumat, sunt alimente bogate în histamină, la fel ca varza murată. Deși citricele, căpșunele, lintea, fasolea, mazărea, lintea au un conținut redus de histamină, ele stimulează eliberarea de histamină în organism. Dacă organismul nu poate descompune adecvat histamina, ar trebui evitat complet consumul acestor alimente.

Asigură-te că dieta ta conține alimente de calitate, nutritive și variate, benefice pentru organismul tău.

Alimente care determină eliberarea de histamină: Nivel scăzut de histamină, dar neincluse în meniu

Acestea includ ciocolata și alcoolul, anumite tipuri de fructe, cum sunt căpșune și citrice, ciuperci, roșii și nuci. În plus, alcoolul și anumite componente ale medicamentelor (de exemplu, somnifere sau expectorante) pot reduce semnificativ acțiunea enzimei endogene DAO.

Persoanele afectate trebuie să consume cu moderație următoarele alimente care eliberează histamină:

Intoleranța la histamină

Ce alimente conțin un nivel crescut de histamină? Să vedem!

Simptome

Cum se identifică reacțiile uzuale ale intoleranței la histamină

Diagnosticare și testare

Diagnosticarea intoleranței la histamină: Dificilă, dar nu imposibilă

DAOSiN® - Suplinește deficitul de enzimă DAO din organism, degradând histamina ingerată