Tratament Histamină

Ajutor! Histamină - ce trebuie să fac?

Prima direcție către tratament este reprezentată de excluderea alimentelor bogate în histamină. Alimentele cu conținut crescut de amine biogene și eliberatoare de histamină trebuie, de asemenea, eliminate pe cât posibil din meniu. Există vești bune pentru persoanele afectate: un regim alimentar cu conținut redus de histamină nu este singura opțiune. Puteți administra enzimă DAO din surse externe care ajută la descompunerea histaminei din alimente.

Descompunerea normală a histaminei: Situație normală

Enzima DAO procesează histamina ingerată prin intermediul alimentelor la nivelul intestinului subțire și o descompune în mod normal.

Problemă

Dacă secreția de enzimă DAO este inexistentă sau insuficientă, organismul nu poate descompune adecvat histamina. Aceasta intră în fluxul sanguin prin intermediul mucoasei intestinale și determina apariția anumitor tulburări.

Soluție

Suplimentele alimentare pot ajuta și înlocui enzima lipsă. Histamina este descompusă din nou. Tulburările acute pot fi atenuate cu medicamentele adecvate. De exemplu, pot fi administrate comprimate de cărbune medicinal în cazul apariției diareei. În cazul reacțiilor severe de intoleranță, poate fi util să se administreze blocante H1 (antihistaminice) după un consult medical.

Lista alimentelor

Ce alimente conțin un nivel crescut de histamină? Să vedem!

Simptome​

Cum se identifică reacțiile uzuale ale intoleranței la histamină

DAOSiN® - Suplinește deficitul de enzimă DAO din organism, degradând histamina ingerată