Lista alimentelor

Ce alimente trebuie evitate în cazul intoleranței la lactoză

Cei care suferă de intoleranță la lactoză au de regulă dureri de stomac după ce consumă anumite alimente. Severitatea reacțiilor depinde de conținutul de lactoză al alimentului consumat. Cel mai mare conținut de lactoză îl are laptele praf, frecvent folosit în alimentele gata preparate.

În schimb, alimentele care conțin mai puțin de 0,1 grame de lactoză la 100 grame pot fi consumate de obicei fără probleme și de persoanele cu intoleranță la lactoză. În general, alimentele de acest tip nu determină apariția reacțiilor adverse. Tabelul prezintă lista alimentelor ce au un conținut ridicat de lactoză și care trebuie evitate complet de persoanele cu intoleranță la lactoză.

Dignosticare și testare

Cum recunosc intoleranța la lactoză?

Simptome ale intoleranței la lactoză

Acestea sunt cele mai frecvente reacții

Tratament

Ce se poate face în cazul intoleranței la lactoză

Rețete delicioase

Nathalie Helitman, blogger și autor de cărți de gătit, a alcătuit o colecție de rețete cu conținut redus de histamină, lactoză și fructoză – sunt gustoase, proaspete și, cel mai important, bine tolerate de organism.

LACTOSOLV® - Ajută la absorbția lactozei și susține digestia laptelui și a produselor lactate în cazul persoanelor cu intoleranță la lactoză.