Ingrediente:
Pentru bază:
90 g ovăz (fără gluten, după caz)
230 g migdale
300 g curmale fără sâmburi, 2 linguri de unt de migdale
2 linguri de ulei de cocos topit
Pentru umplutură:
200 g afine congelate 200 g mure congelate 2 linguri de sirop de arțar
45 g semințe decojite de floarea soarelui 45 g nuci de macadamia
3 linguri de semințe de chia
1 lingură de ciocolată albă (vegan), tocată sau fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pasul 1:
Pentru bază, puneți migdalele și ovăzul în procesator, amestecați și tocați fin până obțineți o consistență de aluat fraged. Adăugați celelalte ingrediente (curmale, ulei de cocos, unt de migdale) și continuați să amestecați și să măcinați până când amestecul devine lipicios. Puneți hîrtie de copt pe o tavă cu diametrul de 25 cm, întindeți uniform aluatul și apăsați ferm în formă până când totul este bine compactat.
Puneți la congelator!
Pasul 2:
Între timp, preparați stratul de fructe de pădure. Pentru aceasta, spălați procesatorul și puneți în acesta afinele și murele congelate. Amestecați bine și adăugați celelalte ingrediente (semințe de chia, nuci de macadamia, semințe de floarea soarelui, sirop de arțar, ciocolată albă).
Continuați să amestecați până obțineți un amestec cremos. Procesul poate dura câteva minute și va trebui să curățați din când în când amestecul de pe pereții procesatorului.
Pasul 3:
Scoateți baza din congelator și întindeți stratul de fructe de pădure în mod uniform deasupra. La final, presărați puțină ciocolată albă tocată (vegan) sau fulgi de cocos. Lăsați prăjitura la congelator să se așeze, timp de min. 2 ore.
Înainte de servire, lăsați-o să se decongeleze timp de 10 minute pentru a putea fi tăiată mai ușor.
Găsiți mai multe rețete video aici.
Notă: Atenție la nucile și migdalele: sunt eliberatoare de histamină. Dacă nu le puteți tolera, pur și simplu lăsați-le deoparte sau înlocuiți-le cu o alternativă gustoasă. Dacă sunteți interesat de conținutul de histamină al alimentelor, faceți clic aici.