Acasă | Intoleranță la lactoză | Simptome
Intoleranța la lactoză este determinată de o cantitate prea mică a enzimei lactază sau de absența ei totală. Lactaza este responsabilă de transformarea lactozei în glucoză și galactoză la nivelul intestinului subțire, astfel încât organismul să poată metaboliza substanțele nutritive. Dacă acest proces nu are loc, lactoza trece nedigerată în intestinul gros, unde este descompusă de bacteriile de aici. În acest proces, apar flatulența și alte simptome specifice.
Gaze, precum dioxid de carbon și metan, sunt produse în timpul descompunerii bacteriene la nivelul tractului digestiv. Aceste gaze se acumulează în intestin și determină flatulență severă și uneori dureroasă.
Atunci când există un deficit de lactază în organism, pot apărea simptome neplăcute. Animația noastră arată ce procese sunt declanșate de deficitul de lactază la nivel intestinal și ce reacții pot apărea.
Situație normală
Enzima lactază separă lactoză în glucoză și galactoză, care pot fi absorbite la nivelul intestinului subțire.
Problemă
Dacă enzima lactază este inexistentă sau în cantitate insuficientă, lactoza nu poate fi separată și absorbită la nivel intestinal. Apar probleme la nivelul tractului digestiv.
Atunci când mâncatul anumitor alimente devine o tortură, e foarte posibil ca enzimele care procesează substanțele nutritive să nu se găsească în cantitate suficientă în organismul tău. În consecință, din cauza intoleranței alimentare pot apărea:
• Tulburări digestive
• Dureri de cap
• Erupții cutanate
• Alte simptome
Intoleranța la lactoză și malabsorbția fructozei sunt printre cele mai frecvente tulburări de absorbție, cauzate de deficitul de enzime. Produsele noastre sunt special concepute să ofere organismului enzimele digestive de care are nevoie pentru procesare hranei, astfel încât tu să poți mânca orice poftești. Testează-le!