Dacă organismul are o reacție de sensibilitate la histamină, aceasta este resimțită în mod diferit de fiecare. Reacțiile uzuale includ tulburări gastrointestinale, dureri de cap, erupții trecătoare pe piele sau dificultăți de respirație. Deseori, simptomele sunt similare celor unei alergii: Severitatea acestora poate varia semnificativ – de la secreții nazale trecătoare la migrene severe.
Durata reacțiilor diferă, de asemenea, foarte mult. La unele persoane, reacții precum bufeuri bruște sau secrețiile nazale apar la numai zece minute după ce au consumat alimente bogate în histamină. Totuși, durerile stomacale sau diareea pot apărea chiar și după o oră. Uneori, reacții cum este durerea de cap apar chiar mai târziu.
Faptul că nu există un consum optim de alimente cu histamină face chiar mai dificil consumul acestor alimente. Prin urmare, este posibil ca o persoană să aibă o reacție severă la un anumit aliment într-o zi și apoi să nu reacționeze deloc cu altă ocazie.
Reacții frecvente la histamină
Tulburări gastrointestinale Greața, diareea, durerea de stomac, crampele sau flatulența sunt tulburări tipice. Acestea apar, de obicei, la minimum o oră după consumul de alimente.
Dureri de cap Cefaleea care apare după consumul de alimente care conțin histamină poate apărea rapid sau la un interval de timp. Migrenele pot fi un semn al faptului că organismul nu poate descompune suficient histamina.
Erupții trecătoare pe piele Pielea poate reacționa la descompunerea insuficientă a histaminei: cu erupții, mâncărime, inflamație sau înroșire.
Probleme de respirație Căile respiratorii pot fi afectate. Semnele acestora includ senzație de gâdilat în gât, congestie sau secreții nazale până la atacuri de astm bronșic.
Probleme cardiovasculare Problemele cauzate de histamină se pot manifesta ca palpitații sau amețeli.
Lista alimentelor
Ce alimente conțin un nivel crescut de histamină? Să vedem!