Acasă | Intoleranță la lactoză | Diagnostic și deficit enzimatic
Există diferite moduri de a identifica intoleranța la lactoză. Cea mai simplă metodă este autotestarea: dacă observi că nu mai poți consuma aceleași cantități de lapte și produse lactate ca și până acum fără să ai simptome neplăcute, este posibil să te confrunți cu intoleranță la lactoză. Testele specifice vor stabili un diagnostic clar.
Dacă suspectezi că ai intoleranță la lactoză, adresează-te medicului specialist! El îți va recomanda să consumi o anumită cantitate de lactoză, apoi fie va verifica valorile sanguine, fie valorile din aerul expirat, la intervale regulate.
Pentru că organismul nu poate descompune parțial sau total lactoza în glucoză și galactoză în cazul deficitului de lactază, după consumul produselor ce conțin lactoză nivelul de glucoză din sânge este scăzut sau nu crește deloc. Ca urmare, valorile glicemiei pot fi utilizate pentru a determina existența intoleranței la lactoză.
Parcurgeți testul nostru pentru a stabili dacă există posibilitatea de a avea intoleranță la lactoză, malabsorbție la fructoză sau intoleranță la histamină. Totuși, aveți în vedere că aceasta este doar o evaluare și nu înlocuiește o diagnosticare completă efectuată de către medic! Începeți testul.
Atunci când mâncatul anumitor alimente devine o tortură, e foarte posibil ca enzimele care procesează substanțele nutritive să nu se găsească în cantitate suficientă în organismul tău. În consecință, din cauza intoleranței alimentare pot apărea:
• Tulburări digestive
• Dureri de cap
• Erupții cutanate
• Alte simptome
Intoleranța la lactoză și malabsorbția fructozei sunt printre cele mai frecvente tulburări de absorbție, cauzate de deficitul de enzime. Produsele noastre sunt special concepute să ofere organismului enzimele digestive de care are nevoie pentru procesare hranei, astfel încât tu să poți mânca orice poftești. Testează-le!