Acasă | Intoleranță la lactoză | Nutriție și alimente
O opțiune este trecerea la o dietă fără lactoză. Peștele, carnea, legumele, cartofii, fructele și orezul nu conțin deloc lactoză. Pacienții cu intoleranță la lactoză pot consuma, prin urmare, aceste alimente, fără probleme, cu condiția să nu utilizeze atunci când le prepară produse care conțin lactoză. În schimb, pâinea, cârnații, dulciurile și alimentele gata preparate trebuie consumate cu precauție: deseori conțin lactoză ca potențiator de aromă, agent de legare sau stabilizator. Pentru a evita problemele, citiți cu atenție lista ingredientelor.
Laptele praf degresat este pe primul loc pe lista de produse care conțin lactoză: 100 g conțin până la 50% lactoză!
Persoanele cu intoleranță la lactoză trebuie să evite laptele condensat în cafea: laptele dulce, condensat, conține până la 12,5 g de lactoză la 100 g.
Este unul dintre cele mai iubite deserturi, dar are un conținut ridicat de lactoză: până la 6,9 g la 100 g. Înlocuiește-o cu înghețată preparată chiar de tine, din fructe proaspete!
Brânza are în general un conținut ridicat de lactoză Alege sortimente precum parmezanul, șvaițerul sau brânza cheddar, care sunt mai ușor de digerat deoarece, în timpul preparării acestor sortimente, lactoza este eliminată aproape în totalitate.
Deși iaurturile conțin bacterii care ajută la echilibrul digestiv, aceste produse au deseori adaos de lapte praf. Ca urmare, pot avea un conținut de lactoză de până la 6 g per 100 g. Poți opta pentru iaurtul grecesc, care are un conținut scăzut de lactoză.
Severitatea reacțiilor declanșate de anumite alimente depinde de doi factori: conținutul de lactoză și concentrația individuală a enzimei lactază la nivel intestinal. Mulți pacienți nu prezintă probleme când consumă cantități mici de lactoză.
Pentru a te bucura de alimentele care în mod normal îți provoacă simptome neplăcute, îți recomandăm LACTOSOLV®, supliment alimentar ce susține digestia lactozei.
Nathalie Helitman, blogger și autor de cărți de gătit, a alcătuit o colecție de rețete cu conținut redus de histamină, lactoză și fructoză – sunt gustoase, proaspete și, cel mai important, bine tolerate de organism.
Atunci când mâncatul anumitor alimente devine o tortură, e foarte posibil ca enzimele care procesează substanțele nutritive să nu se găsească în cantitate suficientă în organismul tău. În consecință, din cauza intoleranței alimentare pot apărea:
• Tulburări digestive
• Dureri de cap
• Erupții cutanate
• Alte simptome
Intoleranța la lactoză și malabsorbția fructozei sunt printre cele mai frecvente tulburări de absorbție, cauzate de deficitul de enzime. Produsele noastre sunt special concepute să ofere organismului enzimele digestive de care are nevoie pentru procesare hranei, astfel încât tu să poți mânca orice poftești. Testează-le!